Lex Ànima denuncia davant les autoritats el maltractament d’una gossa a Olot i exigeix el comís de l’animal, que ja es troba en un lloc segur

L’Associació Lex Ànima ha denunciat davant les autoritats el maltractament d’una gossa a Olot després de rebre imatges clares de les agressions cap a l’animal. A més de la denúncia efectuada a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la capital de la Garrotxa, l’entitat ha exigit el comís de l’animal, que s’ha efectuat immediatament, traslladant la gossa a un espai segur.

Tot i que Lex Ànima ha tingut constància del cas aquest divendres 22 de gener, els veïns havien alertat de la situació a través de les xarxes socials amb anterioritat i les autoritats locals n’estaven al corrent. El presumpte maltractador, alertat per les xarxes, va acudir posteriorment al veterinari amb la finalitat d’obtenir un justificant de la manca de signes de violència en l’animal per tal de continuar en possessió de la gossa. Tanmateix, la manca d’una actuació contundent dels agents de la policia local al·legant que l’animal estava en bon estat de salut ha provocat que la gossa hagi hagut de romandre aquests dies a l’habitatge.

Des de Lex Ànima recordem la importància de denunciar sempre a les autoritats abans d’alertar als maltractadors penjant imatges a les xarxes, perquè sense denúncia formal l’animal encara estaria en mans del maltractador o encara pitjor, desapareguda.

A la investigació oberta pels Mossos d’Esquadra arran de la denúncia, presentada per Lex Ànima a la comissaria d’Olot, s’hi ha unit Seprona, qui també n’ha obert expedient gràcies a l’alerta de l’entitat.