Les entitats animalistes celebren que el Parlament encari el futur dels correbous

Arran dels esdeveniments de Vidreres, on un bou va escapar de la plaça i va ser abatut a trets, després de ferir 19 persones, les entitats animalistes Lex Ànima, ADDA, FAADA, AnimaNaturalis, Fundació Fauna, Libera, Fundación Franz Weber i Tots Som Poble es van reunir el passat 4 de setembre al Parlament i van oferir una roda de premsa per instar als polítics reobrir el debat dels correbous i demanar que s’elimini l’excepció de la Llei de protecció dels animals que possibilita que a Catalunya sigui legal fer espectacles taurins amb bous, vaques i vaquetes.

Des de llavors, les entitats s´han reunit amb els grups parlamentaris que els han anat donant cita, i finalment es van reunir amb ERC, En Comú Podem, Junts x Cat i PSC.
Pròximament es reuniran amb Ciutadans i la CUP. Avui, durant el debat de política general, s’ha aprovat al Parlament una proposta de resolució presentada pel grup parlamentari de Catalunya en Comú, instant al Govern a realitzar els canvis necessaris en la regulació de les festes tradicionals amb bous i en la normativa de protecció dels animals , perquè deixin de ser una excepció en la legislació, amb l’objectiu que les diferents modalitats de correbous es deixin de celebrar a Catalunya.
Les entitats celebren el recolzament polític a abolir una pràctica cruel amb els animals.

“Ens alegra enormement aquest pas endavant, que acompanya les nostres reivindicacions dins el territori, on sempre hem sigut silenciats per temor”, expliquen des de TOTS SOM POBLE, una Associació de veïns i veïnes d’Amposta que s’ha constituït aquest estiu per visibilitzar un sector de la societat que rebutja el maltractament animal a les seves festes i denunciar el “segrest de les festes” per part de les penyes taurines.

“Els correbous han deixat de ser un tema domèstic per passar a ser un tema de país”, explica Magda Pujol, vicepresidenta de Lex Ànima, entitat gironina per lluitar legalment contra el maltractament animal i que també va interposar denuncia contra els correbous de Vidreres.

“Avuí s’ha traçat l´horitzó per continuar avançant a favor dels drets dels animals a Catalunya” sentencia Aïda Gascon, directora d´AnimaNaturalis, entitat que durant els últims anys ha centrat una bona part dels seus esforços a documentar i denunciar els correbous de Terres de l’Ebre i va aconseguir acabar amb els de la ciutat de Badalona.

“És molt positiu que s´iniciï un debat al Parlament entorn els correbous; el debat social ja està guanyat”, declara Carme Méndez, presidenta d’ADDA, una de les entitats de protecció animal més antigues de Catalunya.

Fundació Fauna és l’entitat que va liderar la fi de les corrides de braus
i dels correbous a Olot. David Serramitjana, director de l’entitat, creu que aquest cop hi ha esperança: “Confiem que l’esperit del que s´ha votat avui no es trenqui i s’acabi amb aquests espectacles de maltractament animal. Vole una Catalunya antitaurina”.

Anna Mulá, de la Fundació Franz Weber, explica que “ha arribat el moment de fer un pas endavant i que la llei de protecció animal esdevingui per fi coherent i justa”. També Magda Oranich, presidenta de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, entén que la fi dels correbous ha arribat i que “ja no es poden seguir sostenint, ni a nivell legal ni amb finançament públic”.

Carlos López, portaveu de Libera, una de les entitats que va liderar la ILP per a prohibir les curses de braus a Catalunya, creu que “Catalunya pot convertir-se novament en símbol internacional de valentia, coherència i progrés”.

Per part de FAADA, entitat que també va liderar la ILP Prou, creuen que ara és el torn dels correbous: “La societat catalana s’avergonyeix dels correbous, ara només cal que el Govern tingui la valentia de materialitzar l´esperit d’aquesta proposta de resolució“, explica la seva presidenta Carla Cornella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *