A Lex Ànima rebem moltes consultes per presentar denúncies davant el jutjat i davant l’administració i agents de l’autoritat per temes de maltractament animal, de manera que us facilitem uns models de denúncia amb aquest objectiu. Recordem que qualsevol agent de l’autoritat, regidor o alcalde té el deure d’actuar en aquest casos, tant si n’ha tingut coneixement de forma directe com si els conegut per avís o denúncia d’un ciutadà, associació o particular.

LEX ÀNIMA és una associació sense ànim de lucre formada per professionals que treballem en els àmbits de l’advocacia i la comunicació i que ens dediquem a aquesta causa de forma totalment altruista i voluntària, de manera que no sempre ens és possible atendre actuacions urgents.

LEX ÀNIMA se centra en la protecció d’aquells animals que no tenen qui reclami per ells. Per a consultes de particulars en defensa dels vostres propis companys de diferent espècie heu de triar un/a lletrat/da de la vostra confiança i sol·licitar visita amb ell/a per tal que estudiï el vostre cas i defensi els vostres interessos i els de la vostra família no humana. En cas contrari, no només sobrepassaríem el nostre objecte social sinó que estaríem fent competència deslleial als nostres companys/es de professió.

Des de LEX ÀNIMA volem animar a que tothom que presenciï un cas de maltractament animal pugui denunciar, bé en via administrativa, bé en via penal o en ambdues, per això posem a la vostra disposició plantilles de denúncies per a tots dos casos: